Har du en spelintresserad son eller dotter som snart tar studenten? Vad passar då inte bättre än att ge bort ett spel som studentpresent till honom eller henne? Mer klassiska studentpresenter och attiraljer finns det annars gott om hos Partykungen. Till exempel en klassisk ölhjälm med sugrör, fickpluntor, glas och studentnallar att hänga runt halsen. För gamern finns till och med en särskild gamerstudentnalle med en handkontroll i tassarna. Beställer man för minst 500 kronor blir det dessutom fraktfritt.

Spel till Nintendo Switch och PC

Beroende på vilken plattform studenten spelar på kan priset för spelen variera lite. Spel till Nintendos bärbara konsol Switch brukar till exempel kosta rätt mycket trots att de har några på nacken. Om det är PC som är spelplattformen brukar det gå att göra bra fynd på någon av de många spelreor som Steam har varje år. Är man osäker på vilket spel man ska köpa går det alltid att köpa ett presentkort för valfritt spel så studenten i fråga själv kan välja.

Spel till Xbox och Playstation

Är det istället Xbox som gäller går det alltid att köpa en prenumeration på Game Pass, som är en prenumerationstjänst för spel. Man skulle närmast kunna likna Game Pass vid ett slags Netflix för spel. Då får man spela så mycket man orkar utifrån ett stort bibliotek av spel.

Till Playstation finns inget riktigt motsvarande Game Pass, men via Playstation Plus får man varje månad gratis spel som man får behålla, åtminstone så länge man betalar för tjänsten. Konsolen har dessutom flera unika titlar som endast kan spelas på just Playstation.

Hårdvara för gaming

Kanske är det istället någon form av gaminghårdvara som är aktuellt? En extra handkontroll, en bättre gamingskärm eller ett nytt grafikkort? Beroende på hur mycket pengar man är villig att lägga på en studentpresent varierar utbudet.