Vi vet alla att gratis Android-spel inte alltid är helt gratis idag, men de flesta av dem går att spela till det fullaste utan att behöva betala en endaste krona. Mobilspelande har på senare tid tagit sig till en helt ny nivå. Med fantastiska nya telefoner som har släppts under 2019 och 2020, som till exempel OnePlus Pro, ASUG RoG Phone 2 eller den nya Samsung Galaxy S20 Ultra är spelandet idag på en väldigt hög nivå. Trots att mobilspelande fortfarande har långt att gå för att nå till vanliga konsolers kvalitet, finns det idag ett stort utbud av kvalitativa mobilspel på marknaden. Här följer ett par av de bästa:

Call of Duty: Mobile

Spelet innehåller klassiska FPS PvP online liksom alla Call of Duty. Det inkluderar också ett 100-spelars kamp royale-läge som liknar PUBG Mobile och Fortnite. Det sätter det i en sällsynt kategori av ett bra regelbundet FPS-spel som Critical Ops såväl som en bra strids royale som PUBG Mobile. Spelet har köp i appen, men de verkar enbart vara för kosmetiska redskap och en bra mängd av det finns som belöningar i spelet. Spelet är bra och användarna verkar gilla det. Det är relativt nytt så det finns några buggar men de bör försvinna med tiden.

EA Sportspel

EA har marknaden för sportspel. De är den enda utvecklaren med årliga lanseringar för de flesta sporter, inklusive deras Madden NFL Overdrive-spel, FIFA, NBA Live Mobile, EA Sports UFC med fler. Dessa spel har alla mycket liknande element. Du kan spela själva sporten och det finns en simmekaniker i alla dessa spel. Grafiken är vanligtvis ganska anständig och kontrollerna är i allmänhet bra. EA-sportspel har dock tunga freemium-element. Det är ofta frustrerande för många spelare och det gör det svårt att rekommendera EA i allmänhet. Tyvärr är EA den enda utvecklaren som gör spel för de flesta sporter så att de är de bästa som standard.