Det fanns flera sportspel till Commodore 64 och ett av de populäraste var förmodligen Winter Games från 1985. Winter Games kan snarast liknas vid vinter-OS i spelform, men eftersom utvecklarna inte hade någon officiell OS-licens fick de hitta på sätt att komma runt detta. Att det handlar om OS går dock inte att ta miste på då spelet inleds med att en man kommer springandes med en brinnande fackla som han sedan tänder en större eld med.

I början av spelet får man även välja vilket land man vill tävla för och man kan även lyssna på alla länders nationalsånger genom att välja respektive lands flagga i menyn. Totalt 18 olika länder finns att välja mellan, dock inte Sverige.

Det går att spela antingen en eller två spelare samtidigt och totalt åtta spelare som då får turas om. Grenarna som förekommer i spelet är typiska vinter-OS-sporter såsom skidskytte, backhoppning, konståkning, bob och freestyle (kallad “Hot Dog” i spelet). Man kan även välja om man vill köra igenom alla grenar, bara några eller endast en enstaka.

Det släpptes även ett Summer Games (motsvarande sommar-OS) och California Games från samma utvecklare.