Att få spendera tid tillsammans är viktigt för att stärka banden, oavsett om det är din partner, dina barn eller dina vänner som du umgås med. Det finns mängder med saker att hitta på, men något som få faktiskt tänker på är att sällskapsspel kan ge precis den underhållning och den kvalitetstid som ni behöver. Förr spelade man ofta spel tillsammans med familjen på kvällarna och helger. Den modern tekniken och den stressiga vardagen har dock gjort att allt fler ställer spelen på hyllan, för att istället pilla på mobiltelefonen. Man sitter ju ändå i samma soffa, eller hur?

Vi tycker att människor borde uppskatta sällskapsspel lite mer och har därför plockat fram några av våra egna favoriter. Spelen vi har listat är alla roliga och underhållande, men ha koll på åldersrekommendationen om du vill spela med mindre barn. Det är såklart roligast om alla har en chans att vinna. Du kan köpa trevliga sällskapsspel hos Gameloot online!

Bästa sällskapsspelen för familjen så väl som till fest

MIG Familj – Det här är ett roligt familjespel som passar för barn i nästan alla åldrar. Åldersrekommendationen är dock 6-12 år, men även vuxna kommer att få en hel del kluriga frågor att besvara. Här får ni ta er igenom ett flertal olika ämneskategorier som bland annat geografi, djur och sport. Målet är att försöka klara av alla kategorier först och så snabbt som möjligt.

Ord för ord! Fast med andra ord – Har du spelat spelet “Med andra ord” så vet du med största sannolikhet hur det här roliga och underhållande familjespelet går till. Spelet passar för barn på 5+ och upp till vuxen ålder. Målet med spelet är att försöka förklara de ord man får upp på korten, men utan att faktiskt säga det riktiga ordet. Vi lovar er att ni kommer få många minuter av riktigt sköna skratt!

Quizza med Qube – Det här spelet passar för lite äldre barn (10 år och uppåt), men är minst lika roligt att ta fram på förfesten. Spelet är anpassat för 2-6 spelare och går ut på att besvara frågor så fort som möjligt. Reglerna är enkla. Klockan ställs på bordet och kortleken tas fram. Du vänder på det kort som ligger högst upp i högen och ställer sedan alla frågor på kortet så snabbt du kan. Personen som har fått i uppgift att besvara frågorna får inte använda sig av orden ja, nej, upprepa frågan eller tveka på svaret.

Doobidoo – Doobidoo är ett spel för lite äldre barn som är snabbtänkta och som inte är rädda för att sjunga högt och ljudligt. Spelet passar för 3-8 personer och två lag ska delas upp. Om du sjunger perfekt eller är helt tondöv har ingen betydelse, men se till att dela in grupperna så att det blir en någorlunda jämn kunskapsnivå.