Bubble Bobble är från början ett arkadspel men konverteringen till 8-bitarsdatorn Commodore 64 var riktigt välgjord och spelet var ett av de mest populära till denna hemdator.

Spelet är ett plattformsspel med totalt 100 banor och kan spelas antingen solo eller två spelare på skärmen samtidigt. Det var förmodligen tvåspelarläget som de allra flesta spelade det i då spelet var ganska svårt. Det blev betydligt enklare om man var två som hjälptes åt mot fienderna.

Spelet är väldigt barnvänligt på så vis att man är två små söta drakar, Bub och Bob, som skjuter gröna bubblor på fienderna. Fienderna kapslas då in i bubblorna som stiger uppåt. Då gäller det att hinna hoppa på bubblorna så de spräcks och fienderna dör. Om fienderna hinner ta sig loss blir de nämligen arga, rödfärgade och springer snabbare på skärmen, vilket gör dem svårare att döda.

Till sin hjälp kan man dessutom plocka upp en del power-ups som dyker upp lite slumpmässigt på banorna. Vissa power-ups gör att man “warpar” i spelet, det vill säga hoppar förbi ett antal banor så man kommer framåt fortare.

Det finns även vattenfyllda bubblor som gör att fienderna spolas iväg när vattnet forsar nedåt på skärmen. Det gäller dock att se till att inte själv komma i vägen för vattnet.